Земјоделски решенија
Земјоделство и заштита на култури

Контакт

Користење технологија за одржливо земјоделство

Земјоделството денес е посложено од кога било порано. Непредвидливост на времето, контрола на штетници и плевели, менувања на пазарните цени, недостатоци на природни ресурси. Овие предизвици бараат BASF да продолжи со својата посветеност за создавање иновативни решенија за одгледувачите.

Како лидер во индустријата со широко портфолио на фунгициди, инсектициди, хербициди и третмани на семиња, BASF им помага на земјоделците одржливо да ги зголемат приносите и квалитетот на културите. Со градење на култура на иновации усогласена со потребите на потрошувачите, нашите технологии настојуваат да обезбедат културите да бидат поздрави, посилни и поотпорни на фактори на стрес како жештина или суша.

 Vania Gortcheva

Vania Gortcheva

Директор на Агро бизнис за подрачјето на поранешна Југославија и Бугарија

Време

Култури

Култури

За да осигурат дека културите ќе израснат до нивниот максимум, земјоделците сметаат на производи и услуги да им помогнат да произведат култури во поголеми количества, но исто така да ги направат повкусни и похранливи. Во BASF, посветени сме да обезбедиме кориснички приспособени решенија за земјоделците кои ќе им помогнат да одгледуваат култури на најдобар можен начин - насекаде низ светот.

Прочитај повеќе
Решенија за семиња

Решенија за семиња

Генијални решенија што ги зголемуваат резултатите на семињата – решенијата ни се дизајнирани да ја деблокираат генетската сила и потенцијал на секое семе и да ги зголемат перформансите на семето, расадот и растението. Ова го правиме така што на одгледувачи како вас им нудиме портфолио со третмани за семиња и подобрување на семињата за да се прошири прозорецот за заштита на растението, да се подобри силата на растението, да се зголеми ефикасноста на производот и да се максимизираат ресурсите на растението за да се зголеми ефикасноста на производство.

Прочитај повеќе
Одржливост

Одржливост

Здравата и вкусна храна е од суштинско значење за нашето општо здравје и благосостојба. Сепак, светот се соочува со предизвикот на прехранување растечка популација со ограничени ресурси. Земјоделецот како производител на храна има улога со растечко значење во денешното општество. Затоа за нас земјоделството е најголемата работа на земјата.

Прочитај повеќе
Top